Trbovlje – v središču Zasavja, so mesto, ki je razcvet doživelo z izkopavanjem premoga, in sicer od leta 1804 dalje. Mesto so, poleg rudnika, zaznamovali številni industrijski obrati iz raznovrstnih dejavnosti in najvišji dimnik za potrebe termoelektrarne v Evropi, ki meri zavidljivih 360 metrov.

Danes se v Trbovljah razvijajo nova podjetja. Manjša in srednja, inovativna in fleksibilna. Nekatera od njih so vodilna v svojih panogah. Lokalno, tudi globalno.

trbovlje-3Trbovlje se nahajajo ob glavni cesti in železniški progi na relaciji Ljubljana – Zidani most – Celje. Z novim priključkom na avtocestno omrežje pri Trojanah in urejeno cesto prek Prebolda v Savinjsko dolino, se je prometna povezanost še povečala.

Mesto obdaja več „tisočakov“: Mrzlica, Sveta Planina in „zasavski Triglav“ Kum, ki sega 1220 metrov visoko in nudi izjemen razgled na vse strani neba, vse do meja sosednjih držav.

Trbovlje se ponašajo z naslovom Otrokom prijazno Unicefovo mesto in listino Občina po meri invalidov.

Zgodnja industrializacija območja Trbovelj je pogojevala obsežne površine pridobivalnega prostora ter industrijskih kompleksov. Več od njih je sedaj praznih, na voljo za nakup ali najem.

Ob ugodni ceni nepremičnin, neposredni bližini cestne in železniške infrastrukture, industrijski dediščini ter tehničnem znanju prebivalcev, predstavljajo odlično razvojno priložnost!

Občina Trbovlje s svojimi aktivnostmi pozitivno vpliva na obstoj in nadaljnji razvoj obstoječih podjetij ter privablja nova podjetja in posameznike, ki se podajajo na podjetniško pot in iščejo ugodno poslovno okolje za nadaljnji razvoj. Občina zagotavlja nepovratna sredstva za spodbude za pospeševanje razvoja podjetništva in gospodarstva.

V občini so na voljo ukrepi začasne podpore Vlade Republike Sloveniji v skupni višini 30 MIO EUR in raznovrstne finančne spodbude Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje.trbovlje-2

Občina nadaljuje z urejanjem obrtno-industrijskih con, v njej deluje podjetniški inkubator, aktivna je Obrtno-podjetniška zbornica.

Občina na razvoj podjetništva in gospodarstva pozitivno vpliva z eno najnižjih stopenj za plačilo komunalnega prispevka v državi.

Vsakemu zainteresiranemu podjetju z veseljem prisluhnemo posebej in mu nudimo vsestransko pomoč.

Zato dobrodošli v Trbovljah – v središču Zasavja!

 

Še nekaj statističnih podatkov:

Površina mesta: 58 km2
Št. prebivalcev: 16290
Št. stanovanj: 6883
Povprečna temperatura v januarju: 0 °C
Povprečna temperatura v juliju: 20 °C
Razdalja do Ljubljane: 61 km
Razdalja do Celja: 37 km
Razdalja do Maribora: 87 km
Razdalja do Zagreba: 106 km
Razdaja do Dunaja: 342 km
Razdalja do Benetk: 302 km
Razdalja do Budimpešte: 423 km